• // - 23:33
  • - تعداد بازدید: 434
  • - تعداد بازدیدکننده: 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گفتگوی علمی مسوولین استانداری گلستان با اساتید و اعضای هیات علمی گروه و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در خصوص سیل نوروز 1398

جمعی از مدیران بحران استان گلستان همراه با تنی چند از مسوولین استانداری در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی حاضر شدند و ضمن ارائه گزارش مجموعه اقدامات انجام شده و بیان تجربیات خود بعد از سیل اخیر، خواهان دریافت بازخورد از آقای دکتر خانکه و دانشجویان همراه به عنوان یک تیم علمی دانشگاهی شدند.

یکی از مسوولین کلیدی استانداری گلستان، دوره بازگشت سیلی به این گستردگی را حداقل 100 سال عنوان کرد و گفت: در سیل اخیر 3 برابر ظرفیت رودخانه ها سیلاب جاری شد و استان گلستان شاهد عواقب تغییرات اقلیم نظیر رانش زمین و سیل بوده است. در این سیلاب برخی از عواقب غیر منتظره مشکلات عدیده ای برای استان ایجاد کرد. به عنوان مثال تلف شدن 400 هزار قطعه مرغ مادر و تلف شدن تعداد زیادی دام، معضل واقعا جدی از لحاظ معدوم سازی و دفع اجساد تلف شده ایجاد کرد. بویژه اینکه در شرایط سیل زمین خشکی برای مدفون کردن اجساد فراهم نیست.

وی در ادامه اذعان کرد که نظام سلامت در استان گلستان در خصوص مسائل و تبعات بهداشتی آنها به خوبی عکس العمل نشان داد و با اطلاع رسانی و اقدامات به موقع، از وقوع عوارض جدی سلامتی برای مردم پیشگیری کرد.


دکتر حمید رضا خانکه در این جمع بر لزوم ایجاد هماهنگی در سازمان های خدمت رسان در حوادث و بلایا با محوریت استانداری تاکید و اعلام نمود: بعد از وقوع بلایا فرصت توسعه در منطقه آسیب دیده ایجاد می شود که باید از این فرصت به نحو مطلوب بهره برداری کرد. ایشان افزود در حوادث بزرگ اصل جبران خسارت و هزینه ها توسط حاکمیت انجام می شود که این امر چندان نمود پیدا نمی کند. لذا ضروری است که ضمن برقراری تعامل با رسانه و شبکه های اجتماعی این خدمات برای مردم آشکار شود.


رییس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکید کرد که در حین وقوع حوادث، نقد بر عملکردها چندان منطقی به نظر نمی رسد. لیکن مسوولین باید در فازهای بعدی چرخه مدیریت بحران از نقدهای دلسوزانه کارشناسان استقبال نمایند و نقاط ضعف خود را ترمیم نمایند.


یکی از مدیران استانداری قانون مدیریت بحران فعلی کشور و حتی قانون در حال اصلاح را پاسخگوی نیازها به خصوص در بخش هماهنگی سازمان ها ندانست و پیشنهاداتی برای تمرکز و ارتقای مدیریت متمرکز  بحران و بلایا ارائه داد. در پایان این جلسه، چند تن از اساتید نقطه نظرات و پیشنهادات خود را از جمله در خصوص مدیریت حضور مسوولین رده بالا (VIP) در صحنه حادثه و جلوگیری از ایجاد اختلال در مدیریت محلی، مدیریت شبکه های اجتماعی و تعامل بین سازمانی ارائه نمودند.

  • گروه خبری : اطلاعیه
  • کد خبر : 14515
کلمات کلیدی